Rabu, 23 Mac 2011

cerita kedai kopi...

setelah menghabiskan mee semangkuk..juga sementara menunggu jam 630 pg pasai nak p amik sepupu aku kat stesen bas..aku terasa nak update2 sikit apa yg patot kt dlm ni...haaa...tu dia...


kita pikirkan sejenak tentang perbualan2 di kedai kopi...ataupon lepak2 minum bersama kawan2 karib dan sahabat handai kita...
persoalan yang timbul..apakah topik2 yang menjadi perbualan bg sang remaja di kedai2 makan ni...????


ok..kompom2 time lepak bg sang remaja mlm la..sbb tiap2 mlm adaah mlm pesta muda mudi..hahaha..
xpa2..bukan kita nak cerita pasai tu..ni nak cerita bg..


game..cartown..
haaaa...ni nak cerita bg...ni tajuk sembang paling utama di meja makan sama ada di zam cakitiaw atau pon yasmeen yang merangkap kedai abg angkat remaja2 ni..atau lebih dikenali sebagai bang meen.....
'lepak mana'...'bang meen'....ok2...cartown yg merupakan game dari laman sosial facebook ini mula berkembang dgn pesatnya...sehingga menyebabkan sesiapa yang tidak bermainnya boleh terasa luka parah di hati ketika berada semeja dgn player2 cartown nih....


pompuan@lelaki...
tudiaa....tajuk apa nih??? apa nih...?? xpayah nak sorok2 nak sembunyi2..baik pompuan baik laki2..
laki kalau duk semeja dgn geng laki pasti ada cerita pasai pompuan....kawan tu pemain ragbi la... sumo la..
boling padang la...mcm2 lagi..biasa la tu..ada mengata ada puji...adat bersembang..pompuan pon mcm tu jgk...xyah duk muhong...haippp..


pelajaran...
ni selalunya terjadi bg student mudent nih...sembang xsgment la..test la..buku teks la..yuran PIBG la..berebut nak jadi ketua kelas,bendahari ngan tukang cuci papan hitam...bg mereka2 yang dah habis study mmg akan berasa sedikit cacat ketika semeja dgn mereka...hanya mampu tersenyum..


main telepon..
ni 1 tabiat jgk kat kedai makan...mangsanya ialah mereka2 yang memiliki talipon2 mahai seperti iphone atau nokia 3315 ni...pakat lawan main game..pusing keliling meja talipon kawan tu..tuan punya henset dari mai muka hensem balik ceroi ja...xpa2..kawan2 punya pasai...satgi xbagi main p duk kelebek publik phone plak..
dulu pon sama skrg pon sama..dulu org guna 3315 lawan game ulaq kutip buah tu...la ni koi2 up dah...
xpa2.janji semua hepi....


mesej@gayut...
ni yang kawan2 xberapa bekenan...lepak semeja..becakap sepatah pon dak..yang tau duk senyum sambil tgk henset..aduii....tau2 'jum nak balik dah'..xbrani nak sembang panjang pasai benda ni..takot timpa atas kepala sendiri..mana nak tau kot2 dapat awek mcm ayu raudhah ka..kompom2 jadi mcm tu..jaga punya pasai..haha..
sepasai lagi..bergayut..sampai2 ja kat meja awek kol plak...begayut la sampai 2 jam..maklum la..skrg ni super saver la...pastu topup jenis apa tah tu yg dapat masa berbual tu..begayut..tau2 masa nak balik dah...adoi ter ber....


ada lagi tajuk2 kat kedai makan ni..tapi aku pulak lupa...nanti2 aku ingat aku update len...nyamuk pon duk ketit2 dah ni...mai kot mana pon xtau nyamuk2 nih...geram kita...

3 ulasan:

  1. yang pelajaran ngn main telepon tu aku berasa..
    hahahhaa..

    BalasPadam
  2. yg psai lelaki@pmpuan 2 kasaq balik..

    BalasPadam